Overige ondersteuning

EquineBodyBalance kan u en uw paard, naast Equine Touch en Lymfe Drainage, op vele manieren ondersteunen.

Denk daarbij o.a. aan de inzet van:

 

Medicinale bloedzuigers - Hirudo therapie

Bloedzuigertherapie is een tradionele en erkende therapie voor veel aandoeningen bij de mens. In toenemende mate wordt het ook bij dieren toegepast.

In het speeksel van medicinale bloedzuigers zitten een aantal medisch werkzame stoffen die tijdens het zuigproces worden afgegeven. De combinatie van deze stoffen is uniek. Bloedzuigers zijn als geneesmiddel erkend en moeten aan dezelfde eisen voldoen als alle andere geneesmiddelen.

Bloedzuigers kunnen werkzaam zijn bij oa de volgende ziektebeelden:

 

 • Artritis, artrose, spat

 • Alle hoefziekten, bevangenheid, mok

 • Peesschedeontstekingen, tussenpeesontstekingen, patellaluxatie

 • Gallen, piephak, schoftbuilen ed.

 • Aandoeningen aan de wervelkolom, spondylose, kissing spines

 • Ataxie

 • Lumbago, lendeproblematiek

 • Spierverhardingen, spierpijnen

 • Drukplekken tgv zadel of tuigage

 • Flegmoon, einschuss, abces

 • Wondgenezingsstoornissen

 • Problemen met littekens

 • Hematomen

 • Lymfangitis

 

Myo-fasciale taping

Na een Equine Touch behandeling, waarbij de fascia ontspannen is, wordt regelmatig gebruik gemaakt van Myo-fasciale Taping, dat ervoor zorgt dat de behandeling langer door werkt. Het wordt gebruikt voor vermindering van pijn, om genezing te ondersteunen of beweging te optimaliseren.

De elastische plakkende tape ondersteunt beweging zonder deze te beperken. Door microcontracties geeft het stimuli aan het lichaam die voor heling zorgen.

De tape is er in verschillende kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen functie. Daarnaast is het belangrijk in welke richting de tape wordt geplakt, moet het ontspannen (detoniseren) of aanspannen (toniseren). Kennis hebben van de anatomie en fysiologie van het paard is daarbij zeer belangrijk.

 

Aromatische oliën

Aromatherapie maakt gebruik van essentiële oliën. Het gebruik van essentiële oliën biedt een simpele, maar effectieve manier om het welzijn van je dier te ondersteunen.

Essentiële oliën zijn in kleine hoeveelheden in de plant aanwezig, maar belangrijk voor het in stand houden en het functioneren van de plant.

De oliën worden ook wel etherisch genoemd omdat ze vluchtig zijn; Aromatisch, vanwege hun sterke geur.

Essentiële oliën zijn zeer krachtige natuurlijke middelen, maar gebruik is niet zonder gevaar. Het is belangrijk dat je je voor de inzet van de essentiële oliën laat adviseren door iemand met voldoende kennis hierover.

 

Ortomoleculaire voeding

De orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen; met name stoffen die normaal in het lichaam voorkomen. Dit betekent dat er op celniveau wordt gekeken naar de daar van nature aanwezige, of juist afwezige, stoffen.

De orthomoleculaire visie gaat er vanuit dat voeding zowel preventief als genezend in gezet kan worden. Voeding zit vol met biologisch actieve substanties die in staat zijn om verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden. Deze kun je heel gericht inzetten bijvoorbeeld om het immuunsysteem te versterken.

 

Celzouten/Schüssler zouten

Mineralen zijn belangrijke voedingsstoffen voor de cel en zorgen ervoor dat afzonderlijke cellen in het lichaam hun werk kunnen uitvoeren. Mineralen kunnen een belasting vormen wanneer ze in pure vorm in een te hoge dosering gebruikt worden. Door de mineralen te verdunnen kunnen ze makkelijker de cel binnen komen en zullen ze het systeem niet over belasten.

 

Medicinale paddenstoelen

Paddenstoelen zijn 1 van de meest geneeskrachtige mogelijkheden om een hond of paard weer in balans te brengen. Paddenstoelen zijn de darmflora van de aarde. Zij zijn de micro-organismen om voedingsstoffen te transformeren en transporteren, vergelijkbaar met onze darmflora.

 

Kruidengeneeskunde

De kruidengeneeskunde (fytotherapie) is de basis van onze huidige farmacie.

Wanneer we gebruik maken van fytotherapie, dan werken we met de geneeskracht van een plant om de gezondheid van een dier te ondersteunen en/of te bevorderen. Het verschil met fytotherapie en onze huidige farmacie is dat in de farmacie gewerkt wordt met geïsoleerde werkzame stoffen. In de fytotherapie wordt met verschillende werkzame stoffen, die elkaar ondersteunen, versterken of verzachten.

Fytotherapie (mits kundig ingezet)is een goed werkende therapie, met weinig bijwerken, neveneffecten of contra-indicaties.

Let wel: voor het gebruik van kruiden geldt zeker niet: Baat het niet, dan schaadt het niet!

 

EquineBodyBalance is geen leverancier van voeding, kruiden, of andere bovengenoemde producten. Dit maakt dat wij volledig onafhankelijk van merk een zo goed mogelijk advies voor uw paard uit kunnen brengen.

 

Neem voor bijbehorende Tarieven contact op met EquineBodyBalance.