Over mij

Ik heb mijn hele leven al een passie voor paarden. Als kind hadden we een pony. Het leukste dat er bestond, was crossen op deze pony. Het liefst zonder zadel en hoofdstel, zo plat mogelijk op de pony liggend, onder de laaghangende takken van de knotwilgen door.

Op dit moment heb ik zelf 4 paarden en 2 ponies. Ik rijd 3 van mijn paarden dressuurmatig, maar gezien mijn privé leven heb ik helaas geen tijd meer dit heel fanatiek en wedstrijdmatig te doen.

Ik heb aan de Universiteit van Wageningen Zoötechniek gestudeerd, het huidige Animal Husbandry en had destijds de hoop iets voor de leefomstandigheden van landbouwhuisdieren te kunnen betekenen. En zoals het loopt in het leven, lopen dingen soms anders dan je graag zou willen.

Toen ik klaar was met mijn studie, zat de landbouw in een depressie, waren er praktisch geen banen en dus ging deze vlieger na een aantal jaren niet meer op. Lange tijd heeft het gekriebeld, de interesse is altijd gebleven, allerlei cursussen op gebied van paarden heb ik gevolgd en toen ik in juni 2012 hoorde over Equine Touch wist ik het: dit is wat ik wil gaan doen! Hiermee kan ik echt iets voor paarden betekenen!

In juli 2012 ben ik met mijn level 1 begonnen en werd ik meteen gegrepen door deze fantastische techniek. In oktober heb ik me vervolgens opgegeven voor de Practitioner route. Na 2 jaar lang heel hard te werken, elke avond op pad om horse-assesments en case studies, vakken als Anatomie, Fysiologie, Equine Touch Theorie te doen, de praktische opleiding in Engeland te volgen, kon ik in maart 2014 mijn passie gaan volgen en als Equine Touch therapeut paarden gaan helpen. Een jaar later ben ik door de Equine Touch Foudation gevraagd instructeur te worden, waarna ik de Tutor opleiding ben gestart. Sinds maart 2016 ben ik dan ook officieel Instructeur.

Voor mij staat 1 ding vast: een moeilijk paard bestaat niet. Een paard dat narrig of boos is, niet spontaan bij je komt, bokt tijdens het rijden, vertelt je dat het problemen heeft. Het is aan ons als eigenaar en practitioner hier naar te luisteren en deze problemen te vinden.

En dat is wat ik mij als taak heb gesteld: De paarden helpen door hun problemen te vinden, ze op te lossen. Het is daarom ook dat ik mezelf tot doel gesteld heb zoveel mogelijk te blijven leren... in het lichaam is alles verbonden met alles en hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat je (bijna) niets weet...